Sigtuna-where Sweden begins

Mjöd

Mjöd är en spännande dryck, och Sigtuna Mjöd något speciellt. Gjord på vatten, egen honung och lokal rabarber!

Lite kuriosa och historia om mjöd är att det redan 7000 år f.Kr bryggdes mjöd i Kina.
I Sverige var mjödets storhetstid 1400 & 1500-talet och inte på vikingatiden, som iallafall vi fick lära oss i skolan.

Anders Meldén höll i provningen, alltid lika underhållande och kunnig.
Vi var nog många i församlingen som var förvånade över att mjöd kan smaka så olika, men vi var rörande överens om att det eleganta, söta och halvtorra mjödet från Sigtuna smakade bäst. Hotell Kristinas kockar hade också komponerat mat som passar till mjöd. Vad sägs om en mandelsoppa? Otippat och jättegott. Eller en laxtartar, eller mögelost…härliga kombinationer.

Konferenshotellen i Sigtuna serverar mjöden lika så Rosersbergs slottshotell och Clarion Arlanda.
Vill du köpa hem den finns den i systembolagets beställningssortiment.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s