Champagne-Året runt

ChampagnekorkarVi sitter och läser 2014 år nyårsbubbel-tips, något sent kanske? Det är faktiskt riktigt spännande och roligt. Det finns massor av goda champagner i Sverige, även om det skulle vara önskvärt att flera champagnehus fanns representerade här. Beror det på att vi dricker för lite champagne, att vi gärna håller oss till kända varumärken eller beror det på att Systembolaget väljer bort mindre hus?

Champagne är som ni säkert vet Frankrikes nordligaste vinområde, indelat i disktrikt. Här görs omkring 250 miljoner flaskor champagne årligen. Ja så är det faktiskt, 250 miljoner flaskor!
I slutet av 1600-talet säger historien att Munken Dom Perignon, drack champagne första gången och lär ha utbrustit ”Min gud, jag dricker stjärnor!” Och champagne är verkligen gudagott! Efter det citatet har idel ädel celibriteter blivit citerade.men champagne är de framgångsrika änkornas dryck vill vi påstå.
Gula Änkan, Madame Pommery och Lilly Bollinger.
Vårt favoritcitat kommer tveklöst från Lilly #Bollinger. ” Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum. I sällskap tycker jag det är obilgatoriskt. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte-om jag inte är törstig förstås”
Det är världsklass!!!

Kan vi enas om att vi några flera gånger om året, än självaste nyårsafton, lägger en flaska på kylning?
Kanske våga testa något nytt. Det finns superbra prisvärda champagner.#champagnemåndag

photo-champagne-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s