1 kg Jordärtkockor och Champagne

Det är en ny dag och en ny vecka, det är måndag! Hos oss kickar vi alltid igång veckan med champagne, det finns inget bättre sätt.
Vi tänkte bjuda på ett recept från världens gulligaste kock på en fin lite restaurang i en vacker stad.
Upprinnelsen var en trevlig lunch i goda kollegors sällskap och en supergod soppa.
När vi väl ätit klart kunde jag inte låta bli att fråga om receptet. Det tar en stund och jag förväntar mig ett nej, det går tyvärr inte. Så fel jag hade. Ut ur köket kommer en blyg ynglig med ett handskrivet papper i handen. Han gav det till mig och förklarade blygt att hans handstil inte var den bästa men han hoppades att jag kunde läsa det som stod, om inte gick det bra att fråga.

 

Hur som helst hade vi gäster hemma och som vanligt undrar jag vad jag ska ha till middag?! Någon som känner igen det..
Då kommer jag på receptet på den handskrivna lappen och självklart, som förrätt ville jag gärna dela denna upplevelse, och jag delar den vidare till er.

1 kg jordärtskockor
1 st purjolök
2 dl vitt torrt vin
1 liter grädde
5 dl mjölk
Hönsbuljong
Vitpepparkorn, lagerblad och salt.

Jag citerar vad han skrev: Fräs purjolök, i med vin pepparkorn och lagerblad. Koka ner vinet, ner med buljong, mjölk och grädde. Imed kockorna och koka dom mjuka.
Ta upp lagerblad och pepparkorn. Mixa slät och smaka av. Tillsätt lite vermuoth.

Jag gjorde som han skrev och resultatet blev bra. Soppan serverades med Champagne och mina gäster var nöjda!

Dagens finaste blomsterbukett till dig, som jag inte ens vet namnet på!
Tack snälla du för hjälpen! Röda rosor i bukett

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s