Tilltugg till vin & Bubblor

Crostini med vispad ricotta, kräm på soltorkade tomater och parmesanchips

29244554_10156376306946600_910769942788308992_n

Kräm
280-300g soltorkade tomater som legat i olja
1 stor kruka basilika
2 vitlöksklyftor 1, 1/2 tsk salt och 1 msk god olivolja
250 g ricotta,

Mixa alla ingredienserna till krämen i en mixer, till en slät smet bildats. Ställ åt sidan

Parmesanchips
Ca 4 dl grovt riven parmesan
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Häll ut osten på plåten och ställ in i ugnen

När det bubblar på plåten, ta ut den och låt den svalna något. Torka sedan osten med hushållspapper på båda sidorna. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

1 surdegs baguette, skuren i 1 cm tunna skivor Rostad i 200 grader i ca 10 min
När brödet svalnat går det bra att montera. Klicka på ricottakrämen, ställ i ett parmesanchips och toppa gärna med färsk hackad basilika.

 

Crepes fyllda med varmrökt lax & färskost röra på pepparrot och dill Ca 20 st

 

29365477_10155350408678513_7922405255822704640_n

Crepes
5 dl mjölk
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk salt,1 nypa socker
Smör till stekning
Vispa ihop smeten och stek i omgångar, storleken kan vara ngt större än plättar
Fyllning
200g Philadelphia ost
1-2 msk färskriven pepparrot
Tunnt skivad varmrökt lax

Låt crepesen svalna, bred sedan fyllningen på halva, toppa med en skiva lax. Vik 2/3 upp, lägg omlott och fäst med en tandpetare.

Recepten är gjorda av Malin Popovic

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s