Malins favorit: Fiskgryta för 4:a

42273410_497270297455887_9113345690674659328_n.jpg

Mustig fiskgryta för 4 pers
Tid ca 40 min

2 schalottenlökar (finhackade)
2 morötter (hackade i små stavar)
2 selleri stjälkar (hackade)
1 msk smör
3 dl vatten
2 fiskbuljong tärningar
1 burk krossade tomater

1/2 huvud romanescokål
200 g torsk rygg, räkor och lax (av vardera)
1/1-1 nät musslor

Fräs lök, morötter samt selleri i en tjockbottnad gryta
Medan grönsakerna svettas i grytan, passera de krossade tomaterna en aning med stav mixern. Tillsätt vatten, vin, krossade tomater & fiskbuljong
Koka/ reducera i ca20 min
Tillsätt grädde, dill om man önskar. Smaka av med salt o peppar. Lägg i bitar av romanescokålen. Koka ca 10 min
Tillsätt fisk o musslor. Sjud 5-10 min beroende på musslorna
Sist lägger du i räkor och garnerar med persilja

Avnjuts med fördel till ett glas champagne Levasseur

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s