April April

April April

Det sprider sig en längtan i kroppen. Sol, värme, grönska och blommande trädgårdar. I går var det den årliga champagnedagen på Grand Hotel i Stockhholm. Massor av goda bubblor från både kända och mindre kända gårdar, och i alla prisklasser. Ett trettiotal svenska importörer som ville visa branschen vad de har att erbjuda i champagneväg. Och som vanligt var branchen där! Trångt, sorligt och trevligt.
Champagne ska vara kall torr och gratis, lär Churchill ha sagt, och Lilly Bollinger hade också något klokt att säga om dessa ädla drycker. Nu tycker även vetenskapen till och säger att tre glas i veckan är bra för minnet.
Vi önskar också tycka till i frågan. Det dricks alldeles för lite champagne i Sverige.Skål alla vänner och glad vår!

Kvällens avsmakningsmeny med utvalda viner

Kvällens avsmakningsmeny med utvalda viner

GetOst m honung & patanegra, Muscat/Gewurtztraminer, Spanien
Sotad lax med tre olika kryddningar, Pinot Noir, Österrike
Gös med räkskum & lime-kapris majo, Sauvignon Blanc, Frankrike
Kycklingbröst m soltorkade tomater & pesto, Dolcetto, Italien
Oxfilé med tre olika såser, Barolo, Italien
Kvällen avslutades med engelska ostar och marmelad samt två sorters panacotta
Till det sververades en Muscat från Grekland samt ett härligt fräscht dessertvin från Frankrike

21/3…

21/3...

….är inte bara en helt galen låt, det är också dagen efter vårdagjämning och åter en fantastisk dag i mitt liv. Jag känner mig privilegierad på många olika sätt.
Jag har världens roligaste jobb där jag får träffa massor av trevliga, spännande människor, och sen att få kombinera vin och mat! Det är det absolut bästa jag vet.
Mitt mantra genom åren har varit ”Livet är för kort för dåligt vin” och ”Vin ska njutas tillsammans med god mat och människor man tycker om”.
Precis detta hände i fredags. Anders och Lotta hade bjudit in 17 fantastiska människor till sitt hus och de hade också lagat fantastiskt god mat, som jag fick äran att sätta viner till. Det var ett härligt sorl och många glada skratt runt bordet. Sex timmar senare, när jag och min kollega packat ihop våra glas och tömda flaskor, fulla av inspiration och glädje lämnade vi huset, där sorlet och skratten övergått till vacker sång. Det är mycket man inte vet om människor, men efter den kvällen vet iallfall jag allt som män vet om kvinnor!
Tack Lotta och Anders för att vi fick förtroendet att servera vinet under kvällen och för att vi fick dela den med er./ Ulrika

En vacker Linnéa

En vacker Linnéa

I vackraste åriket, vid Islandfallet i Uppsala ligger M/s Linnéa. Under sommaren tar hon er gärna med på dagturer till Wiik Slott eller kvällskryssningar med räkbuffé på Mälaren. Företagsevent och bröllop, det betyder att ni kan hyra båten till ert egna sällskap med full service.Linnea, Linné.
Carl Von Linné hade denna underbara mandeldoftande växt som sitt sigill.
Fyra onsdagar under våren kommer vi på ”House of Wine and Spirits” finnas ombord på M/s Linnéa. Vi ska inte prata om blommor, vi ska prata om mat och vin i kombination. Druvor, vingårdar och goda viner kommer att genomsyra vårkvällarna ombord. Ni är varmt välkomna, alla!

Världens bästa fotograf och New York

Världens bästa fotograf och New York

Idag vill jag gärna dela med mig och presentera världens bästa fotograf!
Jens Engström.
Jens har fotat sedan mitten av 80-talet, han älskar att resa och fotograferar allt mellan blommor och arkitektur med samma passion och känsla. Han är också väldigt ödmjuk och förstår vad just du brinner för och vill förmedla vidare. Jens jobbar även med hemsidor och har ovärdeliga kontakter inom tex flygfoto.För oss på House of Wine and Spirits är det hedervärt att få samarbeta med Jens! Det är också ett nöje att få välkomna Jens som gästbloggare.
Idag fick jag tillgång till ett litet urval av foton från hans resa till New York, tillsammans med en kort resumé av kärleken till Manhattan och Chinatown. Ett Chinatown där kinesiska flaggor vajar och ett Manhattan som är ett av de mest tätbefolkade platserna på jorden. Hudsonfloden, Harlem river, puls, skyskrapor och fantastiska restauranger med underbara vinlistor. Kan man begära mycket mera..ja, en fotograf av världsklass./Ulrika

Tre oliver & en Dry Martini

Tre oliver & en Dry Martini

Vin är som konst. Upp till betraktaren att bedömma. Vinet kan smaka hur underbart som helst eller helt förskräckligt. Rätt dag i rätt miljö till rätt mat med rätt människor…just imagine.
Vi gav oss iväg på vernissage, Martin Lima de Faria, hade hängt sin utställning ”little love” tillsammans med nya alster. Det vimlade av folk och härliga tavlor samt en sprudlande konstnär och ägarna till galleriet. Det är riktigt rätt och riktigt roligt att lyssna på en energisk kontnär när han eller hon berättar hur tavlan eller utställningen kom till. Ni som hört det vet vad vi menar. Uppfyllda av Martins energi begav vi oss vidare ut i vimlet. Stannade till på en bar för att njuta ett glas vin och något lättare att äta. Det blev inget vin….det blev en helrätt dag rätt miljö rätt människor ingen mat men Tre Oliver i en Dry Martini…

Hoepler at the Vienna Opera Ball

Hoepler at the Vienna Opera Ball

THE VIENNA OPERA BALL
Once a year, the Vienna State Opera is transformed into the most festive and most famous ballroom in the world. On the one hand, the Vienna Opera Ball combines the Viennese lifestyle with international allure, and on the other the modern stage management of a traditional event. The opening is a dazzling festival, with artists from all over the world taking part; the legendary entrance of the young ladies‘ and gentlemen’s committee; the elegantly appointed ballroom; the exquisitely decorated House on the Ring, international guests from the world of culture, business, politics, sports and science.

The Opera Ball was held on Feb 27, 2014.

We are proud that HOEPLER Blaufraenkisch Kirchberg 2007 was served at this unique festival!

Idag valde jag att kopiera texten rakt av. Det finns inte så mycket mer att berätta, även om man inte läser engelska problemfritt, så förstår man. Hoeplers viner är något extra.
Samtidigt som denna pressrelise kom, så kom också ”Wine Enthusiast’s”. 91 poäng fick K7.
Jag vill personligen lyfta på hatten för dessa fantastiska unga vinmakare./ Ulrika

”Canto Perlic” Välkommen hit, Välkommen hem!

Vi är oerhört stolta över alla vår vin producenter. men det svenska hjärtat klappar en aningen fortare när svenskar kan göra vin. Vi formligen älskar Sydväst, ja Sydvästra Frankrike. Idel ädel bortglömda områden, som går vår näsa och mun förbi. Vinerna från Canto Perlic, Gaillac är prisvärda, prisbelönta och serverade på flera av världens finaste krogar. Du hittar dom i Nice, i Danmark, i Toulose och Cann. Magiskt. På en flerstjärning Michelin i Toulose, på finaste fiskerestaurangen i Cann och på House of Wine & Spirits. Producenterna kommer dessutom från ”Uppsala” som är väl värld ett besök. Natursköna områden, historiska plater och byggnader, trevliga restauranger, sång och musik. Välkommen hit du också och välkommen hem.

Hållbart

Hållbart

Resor är ju spännande, vart man än ska och i vilket ärende. Vi flyger kors och tvärs över världen, vi tar båten över sundet och bilen eller bussen till jobbet och skolan. Cykeln är ju också ett kärt färdmedel, i miljön och hållbarhetstänkets tidevarv. I Tyskland ägnar dom sig åt helt andra saker än spännande resor, eller det blev väl också en resa i sig. Der Spiegel skriver att minst fem namngivna öl-bryggerier fälls för kartellbildning med en böteslapp på närmare miljarden och sex till undersöks fortfarande i samma ärende. Gode värld och hållbart tänkande. När smakar en Tuborg bäst?