4 personer 2-3 kammusslor per person
350 g arborioris 2 msk olivolja 1 gul lök finhackad 1 morot, skalad och fint riven 1 stjälk stjälkselleri, fint skivad 1/2 pkt saffran 2 hönsbuljongtärningar 2 dl vitt vin 1/2-1 tsk starkt paprika pulver, beroende på hur het du vill ha den 8 st körsbärstomater halverade 2 dl parmesan, finriven 3 msk smör
Kammusslor 1 msk smör Några nypor salt 1 msk vitt vin
Börja med att hälla olivoljan i en tjockbottnad stekpanna, eller gryta. Tillsätt riset och rör om. Efter några minuter tillsätts grönsakerna. Låt löken bli lätt genomskinlig och häll i saffran. Dags för vinet och buljongen. Tillsätt lite i taget och rör på medelvärme till dess att riset är al dente. Vänd ner tomaterna. Smaka av med salt, ta av från plattan och rör i parmesan samt smöret.
Lägg i smör i en stekpanna, salta kammusslorna lätt och stek nån minut på var sida. Avsluta med vinet. Låt det koka bort
Servera med ny riven parmesan och finhackad persilja samt ett glas Canto Perlic Blanc Sec. The dinner is served! Enjoy!
Låter ljuvligt gott. Måste prova och måste beställa Canto Perlics vita!
Det är ljuvligt gott och relativt snabbt och lätt. Du får gärna berätta mera när du testat. Kul att du tyckte om receptet i allafall